Situacijska svijest, mogu li otkriti prijetnju?

Situacijska svijest ili svjesnost situacije ili na engleskom situational awareness je pojam kojeg imate prilike čuti u Oružarnici kada je riječ o preživljavanju u divljini ili samoobrani na gradskim ulicama.

Što učiniti ako vas prate?

U nekom trenutku većina nas može biti praćena iz ovog ili onog razloga.

Biti praćen je vrlo nelagodan i tjeskoban osjećaj. Osjećamo strah, nesigurnosti i ogroman poriv za vrištanjem na osobu koja nas prati.

Muay Thai za samoobranu

Pitanje koje se stalno ponavlja i teško se može naći precizan odgovor je koja borilačka vještina je najbolja za samoobranu?

Odgovora je mnogo i sigurno će svaki instruktor hvaliti svoju vještinu, ali osobno mišljenja sam kralj je Muay Thai ili Tajlandski boks kao jedna od najučinkovitijih borilačkih vještina kada je u pitanju ulična borba.

opasnost na ulici

Opasne mračne ulice

Hodate li sami noću? Ulica je jezivo mračna i tiha, a alternativnih puteva nema.

Sigurno se svatko našao u sličnoj situaciji. Kako izbjeći napad manijaka, huligana, lopova?

 

Prijava na newsletter

* obavezno polje

Molimo odaberite sve načine na koje želite primati obavijesti od Oruzarnice:

U bilo kojem trenutku možete otkazati pretplatu klikom na vezu u podnožju naših obavijesti. Za informacije o uvjetima privatnosti posjetite našu web stranicu.

Kao platformu za marketing koristimo MailChimp. Klikom na gumb prijava, potvrđujete da će vaši podaci biti preneseni na MailChimp za obradu. Saznajte više o postupcima privatnosti korisnika usluge MailChimp here.