Germanofobija - početak

Filmovi na primjer, vrlo često imaju za negativce likove povezane s Njemačkom ili iz Njemačke. Zašto baš toliko negativaca dolazi iz Njemačke, a ne iz nekih drugih zemalja? Znam, odgovor je Hitler i Drugi svjetski rat.

Kada dodamo povijesne i znanstvene TV kanala, poput History ili National Geographic koji i dalje izbacuju nove dokumentarce o Drugom svjetskom ratu i  Hitleru, izgleda kako da Njemačka još uvijek plaća dug zlog povijesnog razdoblja.

Može li se zombi apokalipsa stvarno dogoditi?

Sada u vrijeme vladavine COVID-19, većina ljubitelja fikcije sigurno se zapitala može li se dogoditi zombi apokalipsa, slično kao u filmovima i serijama tipa World War Z ili Waking dead? Ja jesam.

Jeziva priča o događaju iz Dyatlova prolaza

Možda jedan od najbizarnijih i zastrašujućih slučajeva u povijesti planinarenja, ali i općenito sa survival i outdoor elementima, dogodio su u bivšem Sovjetskom svezu kada je devet nesretnih studenata umrlo misteriozno u creepy događaju. Priča ide ovako nekako.

Odlazi li svijet k vragu?

Da sam ovaj članak pisao prije pola godine bio bi “široj publici” potpuno nezanimljiv. Neka glupa tema s ruba znanstvene fantastike. Ali danas, stvar je potpuno drugačija. Godina je tek u prvom kvartalu, a već smo imali zagađeni zrak u Zagrebu. Situacija koja asocira na Kinu i Indiju, zatim meteor koji je srećom sagorio u atmosferi. Pitam se, što bi se dogodilo da je bio veći?

 

Prijava na newsletter

* obavezno polje

Molimo odaberite sve načine na koje želite primati obavijesti od Oruzarnice:

U bilo kojem trenutku možete otkazati pretplatu klikom na vezu u podnožju naših obavijesti. Za informacije o uvjetima privatnosti posjetite našu web stranicu.

Kao platformu za marketing koristimo MailChimp. Klikom na gumb prijava, potvrđujete da će vaši podaci biti preneseni na MailChimp za obradu. Saznajte više o postupcima privatnosti korisnika usluge MailChimp here.