Vole li žene pločice na trbuhu

trbušnjaci

Siguran sam da je svatko tko je uspio izgraditi six pack ili u našem žargonu pločice na trbuhu vrlo ponosan na svoj atletski izgled. Naporni treninzi, odricanje i disciplina u prehrani napravit će vaš trbuh ravan i čvrst, a vašoj glavi unijeti dodatno samopouzdanje, prvenstveno ljeti kada trbušni zid lakše dolazi do izražaja.

Ali, koliko su pločice na trbuhu uistinu privlačne suprotnom spolu pokušao sam saznati u krugu ženskih prijatelja i kolegica. Njihova imena nisu važna jer se radi o “običnim”, medijski nepoznatim ljudima iz susjedstva.

Ona broj 1, + 30 godina.

Da, pločice na trbuhu su izuzetno privlačni nama ženama, ali nikako se ne bi mogla zaljubiti u tu osobu samo radi jakih trbušnjaka. Nikad ne bi mogli biti više od prijatelja ako se ne bi mogli povezati da dubljoj razini. Sve što je dugoročno važno nije atletski izgled ili ludi smisao za humor, potrebna je kompatibilnost. Bez kompatibilnosti niti jedna veza ne traje.

Zapravo, jaki trbušnjaci su ekvivalent ženskih sisa, lijepi su, ali beznačajni. Na kraju dana, oni su samo dio tijela koji će se s godinama gubiti atraktivnost.

Ona broj 2, + 30 godina.

U početnoj fazi veze, da. Kasnije je važna cjelokupna osobnost muškarca.

Ali, postoje i drugi okolni razlozi zašto se ženama sviđaju muškarci s trbušnim mišićima. Na primjer, atletska građa povećava samopouzdanje, a svaka žena cijeni muško opravdano samopouzdanje.

Zatim, takvi dečki imaju strast prema treningu i teretani, a većina djevojaka voli osjetiti strast u muškarcu.

Posljednje, a ne manje bitno, vjerojatnije da će imati veću izdržljivost i okretnost … ako znaš na što mislim.

Ona broj 3, + 40 godina. Ovdje sam dobio odgovor koji je znanstveno i filozofski dotaknut.

Napravljeno je znanstveno istraživanje i ispada da je ženama najatraktivniji klasični tip muškarca; široka ramena, malo suženo u struku, mala čvrsta guza… ako tu dodamo ravni mišićavi trbuh, - uh ludilo.

Tu je još teorija koja je vrlo iskonska, odnosno da su žene još uvijek genetski programirane privlačnošću mišićavih muškarca zbog onog što bi on mogao predstavljati u prvobitnom pretpovijesnom smislu. To su zdravlje, dobre gene za nastavak vrste, zaštitu, lovačke osobine i dovoljno hrane za obitelj.

U mnogim slučajevima slično je onome zašto muškarce privlače žene s većim grudima i istaknutih bokova. Sve se vraća u primitivna vremena kada su to bili pokazatelji plodnosti i majčinskih sposobnosti za rađanje i othranjivanje djece.

Nedostatak ove teorije o ženskom genetskom programiranju i privlačnosti prema muškarcima s trbušnim pločicama je sličan fenomenu kada su u srednjem vijeku muškarce privlačile krupne žene. Jednostavno nema objašnjenja zašto su tada muškarci ignorirali nagonski genetski program i prepustili se trendu srednjovjekovnog doba.

Bez obzira na ove ili one teorije privlačnosti, činjenica je da su muškarci s pločicama na trbuhu u dobroj fizičkoj formi, da su aktivni i imaju zdravu i dobru prehranu. A to je ono što je privlačno ženama.

Ona broj 4, + 40 godina.

Vrlo je teško odgovoriti na to pitanje u ime svih žena, ali pokušat ću prenijeti neka svoja zapažanja. Za početak ne mislim da su žene vizualno orijentirane kao muškarci. Nismo veliki potrošači muške golotinje, ali ipak volimo vidjeti dobro mišićavo muško tijelo. Također, primijetila sam da se žene usredotočuju na jednu karakteristiku koja ih privlači, na primjer na oči, žilave ruke, široka ramena, rupice na obrazima ili nešto drugo. Zanimljivo je kako te svoje “muške fetiše” nemaju problema dijeliti s drugim ženama. Ali, kada jednom osvoje muškarca postaje im privlačno i njihovi nedostaci. Na primjer, veliki nos, ožiljci, ćelavost i slično.

Trbušni mišići

Ona broj 5, + 20 godina. Tu je odgovor malo ekstreman i uvredljiv.

Kao ženu, prije svega ne želim tipa koji je debeo. Ako jeste, to me potpuno odbija. Ne mogu zamisliti te kolutove masti u krevetu i činjenicu da je on mekši od mene. Pa čak i ako je duhovit i inteligentan nema šanse kod mene ako je debeo.

Za usporedbu, mogu se zamisliti s mršavim muškarcem, uz uvjet da je inteligentan i zabavan. I bila sam s takvim muškarcima.

Za mene, idealna tjelesna građa su sportaši, možda onih iz borilačkih sportova, pojedinih atletskih disciplina i slično. Oni imaju mišiće na svakom dijelu tijela, pravi ratnici.

Ne sviđaju mi se oni tipovi iz teretana koji rade samo na spravama i utezima, a nikad ne rade kardio, samo kako bi izgledali što veće i pumpali te umjetne mišiće. Za mene je to znak nekog kompleksa i takve tipove nisam doživjela zabavnim i intelektualno privlačnim.

Ona broj 6, + 20 godina.

Iz ženske perspektive na muškarce s jakim trbušnjacima gledam kao na osobe koje paze na sebe i koji su usredotočeni za svoj izgled. Vježba i izgradnja tijela zahtijeva rad, disciplinu, odricanje, samokontrolu i sve to sugerira da se radi o marljivom čovjeku, za razliku od onih debljih koji vrijeme provode izležavajući se ispred televizije.

Pri traženju partnera, na žalost, ono što prvo vidimo nisu sve karakteristike osobe. Muškarci i žene prvo obrate pažnju na izgled kao pokazatelj zdravlja osobe i ljepote. To se više ističe kod mlađih osoba. Kod zrelijih osoba, prijašnja životna iskustva veliki su indikator kod odabira partnera.

Ona broj 7, + 30 godina.

Ne, ništa posebno. Iskreno, radije bih izabrala nekog s jakim rukama i širokim ramenima . Osim ako niste na plaži trbuh baš i nije vidljiv. Ali, netko s jakim rukama i ramenima izgledat će u običnoj majci vrlo privlačno.

Iskreno, više od fizičkog izgleda cijenim nečiji karakter, ponašanje i inteligenciju. Ako tip ne može voditi inteligentan razgovor, biti ljubazan i uglađen, te me istinski zainteresirati nikakve pločice na trbuhu mu ne mogu pomoći.

Ona broj 8, + 20 godina.

Osobno više volim mršave muškarce i mišićavost nisu moji fizički standardi privlačnosti. Mada priznajem, pločice na trbuhu su lijepe, ali definitivno nisu nužne. Odnosno nebitne su, ako smo mi kompatibilni u vezi. Koliko got to zvučalo kako kliše ipak je osobnost najbitnija. Može tijelo muškarca biti atletsko s nevjerojatnim trbušnjacima, ali ako nema kompatibilnosti neće me privlačiti više od pet minuta. Vjerujem da je tako kod većine žena i djevojaka.

Možemo okrenuti situaciju, baš me zanima koji bi muškarac želio biti sa ženom koju zanimaju isključivo njegovi trbušnjaci?

 

Za kraj priče nećemo nimalo pogriješiti ako zaključimo da su pločice na trbuhu vizualno prekrasan ukras, ali potpuno nebitan za odabir partnera.

Slažete li se?

Tags

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi