Što čini velikog borca?

muay thaiPostati dobar borac u bilo kojem borilačkom sportu, ili rekreativac ili jednostavno u teretani želite isklesati tijelo, skinuti koju kilu i živjeti zdravije, nije nešto što će se dogodi preko noći. Bez obzira ako ste početnik ili već iskusni u treningu, postoje osnovna načela koja su temelj na putu prema vrhunskom rezultatu.

… I ako stavimo ista ta načela izvan okvira sporta, na putu smo postati bolji ljudi.

Muškarci i žene, svi smo mi borci i taj instinkt je duboko u nama. Stvoreni smo s nagonom zaštite i borbe. Ponekad su zaštita i borba usko povezani, a ponekad nemaju dodirnih točaka. Biti borac i moderan ratnik ne znači nužno i fizičku borbu, ponekad to znači i okretanje drugog obraza, ma koliko to teško bilo.

Disciplina.

Ako želite razvijati svoj sportski život, morate uvesti discipline u dnevnu rutinu.

Bez obzira ako je riječ o zdravoj prehrani i odbijanju “slatkog”, odlučnom NE gaziranim pićima, ili uvođenju boljeg ritma spavanja, vaše odluke izvan sportskih treninga i borilišta imaju jednaku važnost kao i sve što se događa za vrijeme treninga.

Za stvarno napredovanje i iskorak na elitnu razinu potrebno je mnogo promjena u načinu života. Čak i one dane kada ne želite izaći iz kreveta, morate gurati naprijed i biti mentalno jači od njih. Tu dolazi do izražaja disciplina i tu nema mjesta za isprike ako želite vrhunski rezultat.

Morate znati da vaši protivnici ustaju prije zore na trčanje i dril, a zadnji izlaze navečer iz dvorane.

Svi znamo da je teško vidjeti prijatelja ili cijelo društvo kako se vraćaju kući kasno u noći. U takvim slučajevima vaša disciplina mora biti jača od iskušenja.

Ne odustajte lako, moderan ratnik se bori s ciljem i zbog stvari koje vole. Oh, lijepo je ležati u krevetu i zaboravljati na sve životne nevolje. Ali borac se bori protiv svih životnih problema, neprijatelja, verbalnih napada, zlonamjernih postupaka, on štiti obitelj i slabije. Da, on je izuzetno hrabar zbog toga.

Raditi ono što je ispravno zahtijeva mnogo mentalne discipline, zato je važna kontrola nad impulzivnim odlukama koje utječu na vaše postupke.

gazirana pica

Poniznost.

Ne dopustite da vas ponos i arogancija preuzmu. Vjerujem da svi veliki borci u borilačkim sportovima znaju da hranjenje ega ne vodi nigdje. Kako u sportu, tako i u poslovnom i privatnom životu.

Mnogo puta se nećete slagati s bliskim ljudima iz svoje okoline, ali i u takvim trenucima treba se pokloniti. Skromnost i poniznost često mogu pomoći u igri života.

Ne dozvolite da vam je konkurencija glavni fokus i ostanite otvoreni za nova znanja i nove tehnike. Pripremite se na ono što slijedi i neka svaki dan bude trening za ono što bi se moglo dogoditi. Budite spremni za sljedeći dan.

fitness motivacija

Motivacija.

Ako želite ponovno ustati i oporaviti se od neuspjeha, morate gristi i raditi dvostruko više kako bi ponovno vratili samopouzdanje i naučili nešto što možda prije niste znali ili niste primjećivali ili davali na važnosti tom segment.

Upravo ta motivacija i borbeni stav čini razliku između prosječnog i vrhunskog. Ako pri tome imate dozu talenta put će vam svakako biti lakši. Ali, imajte na umu da su borci s prosječnim vještinama pobijedili najbolje zahvaljujući radom, predanošću i fokusom.

sve je moguce

Želja za učenjem.

Svaki dan bi trebao biti nova prilika za učenjem novih tehnika, vježbi, vještina,strategija, snage, izdržljivosti. Uz stručnog trenera usredotočite se na znanje koje prenosi. Činiti pravu stvar, ponekad ne uključuje najbolje za vas, ali ono što danas radite utjecat će na vas sutra. Dobro obučni, poštovani i disciplinirani moderni ratnici bore se za veće dobro.

Možda se u ovom tekstu čini da opisujem ratnog heroja iz antičkih vremena, jer sličnost je vrlo velika. Svi smo mi moderni ratnici i imamo sposobnost zauzeti stav i shvatiti ono što je ispravno. Imamo kontrolu nad našim tijelima i životima koje možemo pretvoriti u fitness mašine. Nismo bezumni i dobro razmatramo stvari prije nego što poduzmemo mjere.

Mi smo moderni ratnici, a život je naše bojno polje i moramo se boriti da bi preživjeli. Ne možemo samo stajati i nadati se da će svi problem nestati, Moramo poduzeti akcije i uzvratiti udarac. Razloga imamo na stotine; obitelj, voljene osobe, nepravda, uvjerenja, vjera, domovina….

{jcomments off}

Tags