Pisane ujutro ili navečer?

Ljudskih navika ima nebrojeno mnogo i uglavnom su proizvod našeg karaktera, načina života, odgoja, stava prema pojedinim životnim segmentima  i da ne nabrajam dalje. Ako suzimo temu na jutarnje i večernje tipove, bez sumnje pobjedu će odnijeti večernji buntovnici koji odbijaju prihvatiti noć kao vrijeme za regeneraciju.

Luciferov efekt

Luciferov efekt se opisuje kao trenutak u koje potpuno normalna osoba prvi puta prelazi granicu između dobra i zla, najčešće pod utjecajem drugih ljudi ili mase.

Postoji jedva stara izreka koja glasi nekako ovako;

Bolji fokus za pisanje

Onaj tko može odugovlačiti s nekim projektom često će naći dobar način za odugovlačenje. Većina nas ima vrlo bogata iskustva u tome. Idem vidjeti što ima novog na Facebooku, nova serija na Netflixu, odjednom se ogladni, oženi, dobijete želju za trećom kavom i slično. Dragocjeno vrijeme curi u galopu. Iako znate važnost vaše obaveze jednostavno se ne možete natjerati da je dovršite.

Kako pišu profesionalni blogeri?

Oprostite, ovaj bombastični naslov i tekst je samo jedan mali mamac ili kako bi se popularno reklo “navlakuša” iz znatiželje koliko će klikova privući naslov. Dobro je poznato koliko je profesionalno bloganje popularna, mistična i nikad dokazana tema. Svejedno pročitajte tekst do kraja, možda ipak nađete nešto inspirirajuće…

Bolji vokabular za društvene mreže

Komentirate često na Facebooku ili nekim drugim društvenim mrežama, ali u nekom trenutku sami primijetite da su vam komentari jednostavni, dosadni, iste riječi ponavljaju se iz komentara u komentar, bez obzira o kojoj temi se radilo. Komentari ne izazivaju reakciju i postajete dosadni sami sebi.

Zašto pisci i(li) blogeri pišu?

Taj odgovor pišem s pogledom na osobni stav iako nisam pisac niti aktivni bloger, ali s pretpostavkom da bi odgovor mogao zadovoljiti drage hobiste i poznanike koji aktivnije pišu.

Što sam naučio o blogu?

Kada sam započeo s pisanjem blogova prije desetak godina, konstantno sam nailazio na probleme, zapravo tih problema je bilo mnogo više nego zadovoljstva postignutog bloganjem.

Moj hobi je pisanje

Pisanje je moj hobi dugi niz godina i kako bih ga održao i nadograđivao morao sam ga ubaciti u svakodnevnu rutinu i pretvoriti ga u ritual bez kojeg moj dan teško završava.

 

Prijava na newsletter

* obavezno polje

Molimo odaberite sve načine na koje želite primati obavijesti od Oruzarnice:

U bilo kojem trenutku možete otkazati pretplatu klikom na vezu u podnožju naših obavijesti. Za informacije o uvjetima privatnosti posjetite našu web stranicu.

Kao platformu za marketing koristimo MailChimp. Klikom na gumb prijava, potvrđujete da će vaši podaci biti preneseni na MailChimp za obradu. Saznajte više o postupcima privatnosti korisnika usluge MailChimp here.