Trening mentalne izdržljivosti

Treninzi mentalne izdržljivosti kod profesionalnih vojnika su dio obuke, ali na području sportske psihologije novija su tema.

Mnogi sportaši, profesionalni borci, trkači, biciklisti, maratonci i igrači u timskim sportovima koriste mentalni trening kako bi ojačali samovolju, focus, sposobnost brzog reagiranja i slično.

Naravno, od mentalnog treninga nemaju samo korist vojnici i sportaši. Vježbanje mentalne čvrstine pomaže ljudima u svakodnevnim stresnim situacijama i svladavanju životnih prepreka.

Bez obzira ako se pripremate za Iron man ili za razgovor za novi posao, od sljedećih tehnika mentalnog treninga možete imati koristi.

Navike koje troše životnu energiju

Životna energija je više mentalno stanje, nego fizički umor. Energija je ono što nas drži u pokretu i što nas tjera da stvaramo. Energija je naše gorivo, naš život.

Pa ipak, sabotiramo sami sebe i trošimo energiju uzaludno, zloupotrebljavamo je i odvajamo se sami od sebe.

Odlazi li svijet k vragu?

Da sam ovaj članak pisao prije pola godine bio bi “široj publici” potpuno nezanimljiv. Neka glupa tema s ruba znanstvene fantastike. Ali danas, stvar je potpuno drugačija. Godina je tek u prvom kvartalu, a već smo imali zagađeni zrak u Zagrebu. Situacija koja asocira na Kinu i Indiju, zatim meteor koji je srećom sagorio u atmosferi. Pitam se, što bi se dogodilo da je bio veći?

Legendarni Bowie nož

Bowie noževi omiljeni su lovački noževi u Americi, ali i širom svijeta. Može se reći da je simbolizirao granicu s divljim zapadom. Nož je stvorio James Black za Jima Bowieja, početkom 19. stoljeća. Kasnije Jim Bowie postao je “legendarni” borac noževima koji je poginuo u bitki za Alamo.

Tajna kukri noža

Kukri je prema unutra zakrivljeni nož, sličan mačeti koji se koristio kao oružje i oruđe Athara Magaretu, Bhikkstanu, Samuderi i kod drugih naroda pod utjecajem Khas - Kirati kulture.

 

Prijava na newsletter

* obavezno polje

Molimo odaberite sve načine na koje želite primati obavijesti od Oruzarnice:

U bilo kojem trenutku možete otkazati pretplatu klikom na vezu u podnožju naših obavijesti. Za informacije o uvjetima privatnosti posjetite našu web stranicu.

Kao platformu za marketing koristimo MailChimp. Klikom na gumb prijava, potvrđujete da će vaši podaci biti preneseni na MailChimp za obradu. Saznajte više o postupcima privatnosti korisnika usluge MailChimp here.