A što kada dobijete mač s greškom?

Na 06 Ožujak 2018.

Nakon dugog premišljanja odlučili ste se na kupnju mača, izbrojali novac i naručili ga putem internet. Nestrpljivo očekujete paket i kada stigne brže bolje otvarate pakiranje kako bi mač što prije smjestili na mjesto koje ste mu već ranije brižno pripremili. Na prvi pogled oduševljenju nema kraja, a onda malo bolje pogledate, a u p.m. Bijes i razočaranje preplave vam dušu i  tijelo. Mač ima oštećenje, manu ili nešto drugo nije onako kako bi trebalo biti.

Zašto ovaj tekst, zašto vam stavljam bubu u uho i prizivam zle duhove? Zato što se to jednostavno događa!

mač s greškom

Vjerujem da je svatko tko ima većeg iskustva u internet trgovini, doživio potrebu za reklamacijom kupljenog proizvoda. Kako nemamo priliku mač primati u ruke prije kupnje, narudžba preko internet trgovina i kupnja na daljinu jedina je opcija uz nadu da će sve biti dobro. Oh da, na slikam svi oni izgledaju savršeno, ali u "stvarnom životu" stvari ponekad nisu kao na slikama. Bez obzira da li je oštećenje već bilo na maču ili se dogodilo u transport.

Tako su i meni zadnje dvije narudžbe pošle u neželjenom i neočekivanom smjeru i to od nazovimo tako “provjerenog” prodavatelja na eBayu. Čak i umišljeno držim da imam iskustva u kupovini mačeva - no ipak se dogodilo. Prvi mač, Gladius kojeg sam godinama planirao za kupnju, kada je stigao na oko je izgledao savršeno, a onda sam ugledao na koži koja je zamotana oko drške dva sitna zareza, a na oštrici mača nekoliko točkica hrđe. Mač je bez sumnje novi, ali izgleda da je stajao u nekom skladištu, gdje mu uvjeti nisu bila baš ideali. Odmah sam ga uslikao, javio se prodavaču, nabrojao mu mane i uspio dogovoriti 50 USD refunda. Točkice hrđe uspio sam skinuti poliranjem, a zarezi na dršci se i ne vide tako jako. Drugim riječima, uspio sam maču dati novi život i sada mi je nekako draži nego da je stigao u savršenom stanju. Drugi slučaj je bio s templarskim mačem koji je stigao zakrivljen, odnosno nije ravan kako bi trebao biti. Prodavatelj se kune da se zakrivio u transport, što je vrlo moguće jer je pakiranje bilo vrlo loše. Samo kartonska kutija u kojoj se nalazi mač omotana zračnom folijom. Široka površina zbog štitnika za šaku na dršci mača i oko 110 cm dužine, vrlo lako se u pretrpanom kamionu paketa ili sabirnom skladištu savine. Mač je još uvijek u tretmanu izravnavanja i iskreno se nadam da će uskoro biti ispravljen. I tu sam uspio izboriti dio plaćenog novca natrag na račun. Da, moram priznati da je vrlo demotivirajuće kada tako dobijete za redom dva mača s greškom, naravno da se čovjek odmah zapita pa što mi ovo treba, bolje da sam pare zapio ili kupio si ovo ili ono.

Ali ipak, ne treba očajavati, greške koje su bile na modelima mogu se ispraviti, a ako ste baš zagrizli uvijek postoji opcija da vratite mač i čekate novi. To je nešto dulji proces u kojem opet mač izlažete kaosu u transport i ne daje vam 100% garanciju da će sljedeći puta biti sve u redu. Zaključno, ako vam se dogodi sličan scenario, najbolje je ostati smiren, javiti prodavaču što se dogodilo i pokušati naći rješenje. S tim rješenjem nećete sigurno biti potpuno zadovoljni, ali glavno je da bude prihvatljivo.

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Newsletter

Prijava na newsletter

* obavezno polje

Molimo odaberite sve načine na koje želite primati obavijesti od Oruzarnice:

U bilo kojem trenutku možete otkazati pretplatu klikom na vezu u podnožju naših obavijesti. Za informacije o uvjetima privatnosti posjetite našu web stranicu.

Kao platformu za marketing koristimo MailChimp. Klikom na gumb prijava, potvrđujete da će vaši podaci biti preneseni na MailChimp za obradu. Saznajte više o postupcima privatnosti korisnika usluge MailChimp here.