Vatreni kovači

Na Srijeda, 21 Ožujak 2018 20:06.

Ako ste siti kulinarskih i pjevačkih reality showova imam preporuku za vas. Ako vam je do sada promaklo.

Forged in fire ili u prijevodu „Vatreni kovači“ je reality serial koji se prikazuje na Historyju, a sigurno će biti zanimljiv svakome ljubitelju starog oružja. U svakoj epizodi natječu se četvorica vrhunskih međunarodnih kovača u izradi najkvalitetnijih povijesnih oružja. Koriste svoje znanje, znoj, čelik, vatru, volju, reputaciju kako bi stvorili što bolje autentično, funkcionalno oružje spremno za bitku. Oružja se testiraju na snagu, oštrinu i na kritičnu procjenu stručnih sudaca.

Gladius, mač Julije Cezara

Na Ponedjeljak, 19 Veljača 2018 20:24.

Konačno sam ga dobio...

Možete li zamisliti da ste rimski legionar koji hrabro, čvrsto i disciplinirano stoji nasuprot divlje barbarske horde. Jedinu šansu za preživljavanje daju vam braća po oružju u formaciji i iskusni general, zapovjednik koji zna što radi. Koji bi vojsku nepogrešivo vodio do pobjede. Takav je bio Gaj Julije Cezar, a ovaj mač inspiriran je slavnim vojskovođom, političarem i piscem. Mač je bogato ukrašen i trebao bi simbolizirati, slavu, moć, bogatstvo i nepobjedivost Rima.

Mačevi Igre prijestolja

Na Nedjelja, 11 Veljača 2018 19:46.

Dok čekamo rasplet Igre prijestolja i finalnu sezonu, teško da mogu napisati nešto novo i neotkriveno o omiljenoj nam seriji. Članci, spoileri, teorije, mogući raspleti, pršte na sve strane. Možda najbolje da se fokusiram na mačeve u seriji koji su ujedno i osnovna tema Oružarnice. Odmah ćemo primijetiti da nisu samo likovi detaljno razrađeni u ovome epskom djelu, već i njihova oružja dobila su veliku pažnju pisca Georga R.R. Martina. Evo najpoznatijih...

World of Warcraft cosplay

Na Petak, 22 Prosinac 2017 20:29.

Ne pretjerujemo ako kažemo da je World of Warcraft najpoznatija video igra. Od izdanja prve strategije davne 1994. godine pa sve do danas pričama u Azerothu ne nazire se kraj. Osim sjedenja za računalom i rješavanja beskonačnih zadataka ili cjelonoćnih raidova, zabava se odavno već proširila na stripove, knjige, film... čak i na Cosplay. Odnosno na kostimirane zabave. Warcraft fanatici izrađuju kostime i maske svojih omiljenih junaka i glume ih.

Pogledajte, ovako izgledaju obožavatelji Sylvanas Windrunner i Veeresa Windrunner u „stvarnom“ životu;

Veliki mač vitezova Templara

Na Ponedjeljak, 20 Studeni 2017 11:58.

Ovdje se radi o povijesnoj replici mača vitezova Templara koja dimenzijama i težinom odgovara originalima. Oštrica nije oštra niti namjenjena za oštrenje. Model je replika velikih mačeva vitezova Templara. Izrađen je kromiranog čelika, te od samog pogleda na njega zastaje dah.
Dužina mača: 110 cm
težina: 1,7 kg
Prekrasan primjerak i fenomenalan ukras.

Kubura, replika

Na Utorak, 24 Listopad 2017 20:33.

Kubura, bez brige, nije prava – odnosno ne može opaliti!

Ne znam previše o njoj, osim da je vrlo lijepa i realnog izgleda. Tko zna, možda imam prosječnu repliku, a možda vrijedan predmet. Uglavnom, atraktivan ukras koji vrlo dobro pristaje zidu, ormaru ili vitrini. Ako želite ukrasiti neki prostor u retro izdanju, uklopila bi se u njega bez problema.

Falcata, mač Aleksandra Makedonskog

Na Četvrtak, 06 Srpanj 2017 19:20.

Falcata, replika mača Aleksandra Makedonskog.
Falcata je blago zakrivljeni mač prema unutra namjenjen za ubadanje, ali i za razorne sjekuće udarce, kao sjekirom.
Oštrica je napravljena od ugljičnog čelika presvučenog kromom u Toledu, Španjolska. Drška je ukrašena i izvedena u obliku lava.
Mač nije oštar niti namjenjen za oštrenje - radi se o ukrasnoj replici koja težinom i dimenzijama odgovara originalnim falcatama.

Dužina mača: 74 cm
Težina: 1,4 kg

Mač dinastije Qing

Na Subota, 17 Lipanj 2017 20:17.

Replika mač dinastije Qing, ručni rad, Damask čelik.
Ukupna dužina: 78 cm
Dužina oštrice: 50 cm
Dužina drške: 17 cm
Širina oštrice: 3,7 cm
Debljina oštrice: 0,8 cm
Materijal oštrice: Damask čelik, ručno presavijan
Čvrstoća po Rockwellu (HRC): 58

Matrijal korica i drške: Hualee drvo

Tanto - 1060 visoko ugljični čelik

Na Srijeda, 31 Svibanj 2017 19:14.

Tanto, samurajski bodež, izrađen od kvalitetnog visoko ugljičnog čelika 1060. Ručno kovan, oštren i poliran.
Naoštren je, u potpunosti nov.
ukupna dužina: 50 cm
dužina oštrice: 30 cm
dužina drške: 17 cm
širina oštrice kod drške: 3,2 cm
debljina oštrice kod drške: 0,7 cm
čvrstoća po Rockwellu (HRC): 55

Sabaton - Sparta

Na Ponedjeljak, 15 Svibanj 2017 18:18.

Heavy metal, povijesne bitke, fantasy oduvijek su bili povezan. Mnogi bandovi inspiraciju za pjesme nalaze u davnim bitkama. Jedan od tih bandova je Sabaton, švedski power metal band. Na zadnjem albumu "The last stand" jednu od pjesama posvetili su Sparti i slavnoj bitki kod Termopila. Evo kako zvuče!

Newsletter

Prijava na newsletter

* obavezno polje

Molimo odaberite sve načine na koje želite primati obavijesti od Oruzarnice:

U bilo kojem trenutku možete otkazati pretplatu klikom na vezu u podnožju naših obavijesti. Za informacije o uvjetima privatnosti posjetite našu web stranicu.

Kao platformu za marketing koristimo MailChimp. Klikom na gumb prijava, potvrđujete da će vaši podaci biti preneseni na MailChimp za obradu. Saznajte više o postupcima privatnosti korisnika usluge MailChimp here.